Skip to main content

Od trčanja za vodom do trčanja za pobjedom! - DP u atletici

Dana 14. svibnja 2022. godine održalo se Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole. Na samom otvorenju prvenstva pridružila nam se i zamjenica gradonačelnika Pule, Ivona Močenić koje je podijelila nekoliko riječi podrške s nama:

„Jako je lijepo i pohvalno što se vi djeco bavite sportom jer tako održavate psihičko zdravlje. Isto tako vas i uči strpljivošću i da poštujete sportska pravila. Želim Vam puno sreće i uspjeha na natjecanju. Znate kako se kaže nije važno pobijediti, važno je sudjelovati.“

Svoju borbenost i želju za pobjedom naši natjecatelji pokazali su u Puli na Atletskom stadionu SRC Veruda. Tog dana svi smo se oznojili ili od posla ili od trčanja, ali trud i međusobna podrška bili su nevjerojatni. Dok su se neki pripremali, drugi su se oporavljali kako bi bili što bolji na ovom natjecanju. Evo što kaže Luna Lozić iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Zadar:

Jesi li zadovoljna natjecanjem?

Ja sam trčala 100 metara. Zadnjih tjedan dana sam bila bolesna, ali svejedno je dobro prošlo. Dosta sam zadovoljna jer sam na kraju bila treća iako se nisam stigla toliko pripremiti koliko sam htjela.

Uhvatili smo Luku Jurić iz I. osnovne škole Bjelovar koji zapravo trenira nogomet, ali se dokazao i ovdje:

Jesi li zadovoljan natjecanjem?

Pa ja sam trčao 800 metara za dječake u drugoj skupini i završio sam prvi tako da daa.

Jesi li odmah bio siguran da ćeš pobijediti?

U početku je malo trema radila svoje, ali znam se nositi sa njom tako da kako je vrijeme odmicalo tako sam bio i sve bolji. Na kraju sam uspio onako kako sam htio i sve je završilo po planu.

FAIR PLAY KARTON

Tako blizu cilju, a tako daleko

Ovo Državno prvenstvo u Puli popratile su visoke temperature, želja za pobjedom, umor, uzbuđenost, žeđ… No uz sve to naši igrači nisu zaboravili i dalje igrati fair. Marko Katić iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Vinkovci bez razmišljanja pomogao je kolegi sportašu Mathiasu Ćusu iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Pazin, kada je pao pred samim ciljem svoje utrke na 100 metara.

Ekipe su se odmah nakon toga sprijateljile pa su tražili i zajedničku fotografiju te zaključili kao što smo i spomenuli na početku natjecanja: „Nije važno pobijediti već zabavljati se i igrati fair.“ Timski rad i fair play dolaze ispred svega. Hvala im na tome!

 

REZULTATI

Nakon dugog trčanja, skakanja pa čak i letenja po zraku natjecatelji nestrpljivo su čekali rezultate, ali opet i iskoristili priliku za druženje i skloniti se od Pulskom sunca koje nas je jako grijalo. Po nama sve škole su pobjednici, ali prema statistici to je ovako:

OSNOVNE ŠKOLE DJEČACI prva je bila OŠ Sveta Nedjelja, druga OŠ Smiljevac, Zadar i treća OŠ Vladimira Nazora, Pazin.

Za DJEVOJČICE prva je bila OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, druga OŠ Zvonimira Franka, a treća OŠ Medvedgrad, Zagreb.

Iskrene čestitke svima i vidimo se sljedeće godine da nam budete i još brži. :)

SREDNJE ŠKOLE MLADIĆI prva je bila III. gimnazija Zagreb, druga V. gimnazija Vladimir Nazor, Split, a treća je bila Ekonomska i upravna škola Osijek

DJEVOJKE prva je bila I. gimnazija Zagreb, druga Prva gimnazija Varaždin i treća Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka

Ako ste slučajno propustili neki trenutak, želite se prisjetiti lijepih uspomena ili čak pohvaliti rodbini (posebno bakama i djedovima) obavezno posjetite našu stranicu Hrvatski školski sportski savez na Facebooku  na kojoj možete pronaći sve fotografije.

Ljudi kažu sve što je lijepo kratko traje. Tako je i ovo naše druženje s osnovnim i srednjim školama, ali će svejedno ostati u jednom lijepom sjećanju i naći će se lude priče za prepričavanje.  

Datum početka
15/06/2022
Datum završetka
14/08/2022