Skip to main content

Državna prvenstva; tko su naši vrijedni članovi Tehničke komisije?

Što je Tehnička komisija i koja je njihova uloga u organizaciji natjecanja Hrvatskog školskog sportskog saveza? Saznajte više o ljudima iza kulisa čiji je glavni zadatak brinuti za regularnost i pravilno izvođenje školskih sportskih natjecanja. 

 

 

Tehnička komisija dio je organizacijskog tijela Državnih prvenstava koji se sastoji od članova sportskih saveza u Republici Hrvatskoj za određeni sport. 

 

U studenome su s nama radili članovi Hrvatskog badmintonskog saveza i profesori istaknuti u svom radu u školskom badmintonu. Za regularnost i organizaciju ovogodišnjeg turnira na Državnom prvenstvu u badmintonu bili su zaduženi; Filip Mikolaj, Marija Karapandža, Željko Šnur, Ksenija Žižić, asistentice Doroteja Brkić i Tihana Doko te predsjednik Tehničke komisije Damir Markuš.

 

“Funkcija Tehničke komisije je pobrinuti se za pravilnost svih elemenata turnira, od postavljanja mreža i ljepljenja terena, priprema prijavnih listića, slaganje i objava mečeva te zapisnik rezultata”, rekli su nam članovi. Po pitanju sudačkih problema, Doroteja i Tihana koje odmalena treniraju badminton, mogle su poslušati sve probleme i nesuglasice te sve važne odluke donijeti prema pravilima školskog sporta, a i svoga saveza. 

 

 

Na krosu su nam se pridružili predsjednik tehničke komisije Aleksander Puklavec te članovi tehničke komisije: Damir Jukić, Matej Buhač, Zvonimir Čeč i Sanja Ljubičić. Promjena staze ove godine donijela je sa sobom nova pitanja koja je komisija riješila slažući stazu te kontrolirajući sustav rezultata, čipove te samu stazu.

 

 

Veoma odgovoran posao preuzeli su na sebe kako bi djeci pružili optimalno sportsko iskustvo, te osigurali da se prema svima jednako i pravilno postupa. Samim time, ključan su dio školskog sporta koji mora biti pravedan i ispravno izveden u svim svojim sastavnicama, na čemu im zahvaljujemo i nadamo se ponovnoj suradnji na sljedećim Završnicama.

 

Datum početka
25/11/2021
Datum završetka
26/11/2021