Skip to main content

Osijek dominantan. Neočekivan preokret u finalu djevojaka DP u odbojci

12. svibnja 2022. odigrala se Završnica državnog prvenstva školskih sportskih društava u odbojci za srednje škole. Hrvatski školski sportski savez organizirao je ovo, njima trinaesto, državno prvenstvo u Poreču. Utakmice su se odigrale u dvoranama Intersport, Veli Jože te Finida.

U borbi do medalje natjecale su 24 ženske i 24 muške ekipe. Četvrtfinaliste smo dobili 11. svibnja nakon odigrane grupne faze prvenstva.

U popodnevnim satima odigrale su se vrlo zanimljive četvrtfinalne utakmice u kojima su mjesto u polufinalu za djevojke izborili Špogi iz Zagreba, V. Gimnazija Vladimir Nazor Split, I. Gimnazija Osijek te Gimnazija Pula. Također polufinalne utakmicama za mladiće izborili su III. Gimnazija Osijek, Tehnička škola Daruvar, Gimnazija Antun Vrančić iz Šibenika te Srednja škola braća Radići iz Kaštele.

Polufinalne utakmice bile su vrlo neizvjesne, više puta su se dogodili preokreti. Atmosferu je podigla sjajna publika zbog koje se orila cijela dvorana. U kategoriji za mladiće, svoje protivnike su savladali Osječani i Kaštelani, a u finale djevojaka dalje su prošle Splićanke te Zagrepčanke.

„Utakmica je bila izvrsna, nažalost nismo pobijedili. Nadamo se da ćemo u utakmici za treće mjesto dati svoj maksimum i uzeti tu medalju“ - rekli su mladići iz Daruvara

Osječani su u finale krenuli sigurno, s rezultatom 4:0. Kaštelani nisu previše popuštali nakon što su smanjili razliku na 2 poena. Konstantno su pokušavali sustići protivnike, no nakraju je presudila bolja igra ekipe iz Osijeka koja je uz ogromnu podršku djevojaka s tribina sa sobom uzela zlatnu medalju.

Organizacija HŠSS-a je izvrsna, stvarno za svaku pohvalu.“ - naglasila je odbojkaška sutkinja Aleksandra Lipić - „Također ekipe igraju izvrsnu odbojku i mogu samo reći da je predivno vidjeti momčadi i ekipe iz svih dijelova Hrvatske

Sve fotografije naših ekipa iz cijele Hrvatske s ovog natjecanja pronađite na našoj Facebook stranici.

Istovremeno se igrala utakmica za treće mjesto u kojoj je uigrani Daruvar svladao Šibenik. Osječanke su u utakmici za broncu pobjedom nad Pulom kući donijele i drugu medalju.

Finale djevojaka je bilo euforično. Oba sastava vodile su mlade hrvatske reprezentativke. Zagrepčanke su odlično krenule u utakmicu; većom razlikom osvojile prvi set i krenule u drugi, no Splićanke se nisu dale. Uspjele su igru preokrenuti u svoju korist te su osvojile drugi set. U trećem setu se pokazala kvalitetnija igra splitskih igračica koje su Športskoj gimnaziji uzele zlato iz ruku.

Dok smo gubile u drugom setu mislile smo da nema šanse da pobijedimo, no našim povratkom u igru smatramo da smo pokazale naš karakter i kvalitetu“ - kazale su zlatne Ana Burilović i Kate Lijić

Konačne rezultate možete pronaći OVDJE.

HŠSS je ovo državno prvenstvo organizirao u suradnji s Hrvatskim odbojkaškim savezom. Savezi svojom suradnjom žele uključiti što veći broj djece u sport, a kasnije ih i zadržati u njemu.

„Hrvatski odbojkaški savez je već četiri godine u projektu gdje uvodi odbojku u škole kod djece još od najranijoj dobi, no od nedavno je s HŠSS-om u organiziranoj sustavnoj suradnji pomoću koje ćemo djelovati sinergijski“ - istaknula je Valentina Bifflin, direktorica HOS-a koja je posjetila ovo Državno prvenstvo i podijelila medalje najboljima od najboljih.

Ovakva događanja djeci i mladima očito mnogo znače, a Tehnička komisija, organizacija i svi voditelji ponosno su gledali svoje učenike kako s veseljem igraju sa svoju školu i svoje suigrače.

Liv Lulić, IPL novinarka

Datum početka
08/05/2022
Datum završetka
12/05/2022