Skip to main content

FAIR-PLAY KARTON; intervju s Ivorom Zekanom i Ivanom Grubićem

Klupski prvak i viceprvak iz Zagreba i Čakovca svojim su ekipama pomogli doći do finala za srednje škole u badmintonu. Što su prije meča odlučili i kako su zaslužili fair-play karton, pogledajte u videu.

 

 

Ivor Zekan iz Tehničke škole Zagreb prvak je Hrvatske u kategoriji do 19 godina. Ivan Grubić iz Srednje škole Čakovec viceprvak je Hrvatske u kategoriji do 19 godina. Osim njihovih izvrsnih klupskih rezultata i mnogih natjecanja na kojima sudjeluju, povezuje ih još nešto - fair play karton

 

U sklopu projekta Fair play karton dodjeljeno im je ovo priznanje zbog dogovora koji se dogodio između Ivora i Ivana neposredno prije finala Državnog prvenstva u badmintonu. Dečki su sa svojim timovima došli do kraja natjecanja, te su se u finalu igrale utakmice između Zagreba i Čakovca. Ivan je pristupio Ivoru s pitanjem bi li bila dobra ideja da oni, kao najjači igrači svojih timova, predaju prijavu zajedno te odigraju presudni meč - bez taktiziranja. Svjesni svog klupskog plasmana i sposobnosti svojih protivnika, Ivor i Ivan nisu htjeli kao jaki igrači ići na slabije; umjesto toga, svoje su finale odlučili prijaviti tako da igraju jedan protiv drugoga - neka najbolji pobjedi i donese zlato svom timu. 

 

 

“Htjeli smo odigrati meč koji se može snimati i koji je atraktivan, i da nema taktiziranja”, rekli su Ivan i Ivor. Meč je bio izrazito napet, a i praćen od strane cijele dvorane te prijenosa uživo jer su svi ubrzo saznali da se na terenu pet igra pravi badmintonski derbi. Dečki su dali sve od sebe te je svega par poena odlučilo da Ivor i Tehnička škola Zagreb osvajaju zlato. 

 

“Pa zasigurno je velika motivacija dobiti tako nešto i sigurno ćemo biti primjer djeci i mladima, svim ostalim igračima”, zaključili su dečki, rukovali se i zadovoljno otišli po svoje pehare. Čestitamo im na plasmanu, ali i na ovom činu koji nas podsjeća na moć sportskog duha i sportske solidarnosti.

Pogledajte i video koji su snimile IPL novinarke Nika i Lucija:

 


Više o projektu FAIR PLAY KARTON pročitajte OVDJE.

Datum početka
25/12/2021
Datum završetka
23/02/2022