Skip to main content

SVJETSKO ODBOJKAŠKO PRVENSTVO U BRNU

Domaćin ISF-ovog Svjetskog školskog prvenstva u odbojci u 2018. godini bio je  Školski sportski savez Republike Češke, a organizirano je uz podršku češkog Ministarstva prosvjete, mladeži i športa te Gradskog vijeća Brna.

HRVATSKA DELEGACIJA NA GIMNAZIJADI U TURSKOJ

HRVATSKA PRVI PUTA NASTUPA NA GIMNAZIJADI

Od 11. do 18.7. u Turskom gradu Trabzon održati će se 16. Gimnazijada. Hrvatska će po prvi puta nastupiti na Gimnazijadi.

Hrvatsku će predstavljati 10 učenika III. Gimnazije iz Zagreba , koji će se natjecati u plivanju, atletici i tenisu, 3 voditelja te šef delegacije. Gimnazijada će okupiti preko 2.000 učenika iz 40 zemalja cijelog svijeta.

Svjetsko odbojkaško prvenstvo

U Beogradu je od 25. lipnja do 3. srpnja održano Svjetsko školsko odbojkaško prvenstvo na kojem su nastupile i naše dvije ekipe. Hrvatsku su predstavljali učenici Srednje škole Mate Balota iz Poreča (djevojke) te Srednja škola Zvane Črnje iz Rovinja (mladići).

Djevojke iz Poreča na kraju su zauzele 15. mjesto a momci iz Rovinja 18.

Evo i rezultata naših ekipa:

VIDEO - Svjetsko školsko futsal prvenstvo

Prošlo je već 5 tjedana od završetka Svjetskog školskog futsal prvenstva koje se održao u Poreču od 3. do 10. travnja 2016. godine.

Hrvatski školski sportski savez, - oganizator tog, sada već sasvim sigurno možemo reći, briljantnog svjetskog prvenstva poziva vas da se svi zajedno još jednom prisjetimo tih čarobnih dana kada je cijeli futsal svijet bio u Poreču. Najprije sjajan video uradak filmske ekipe XIII. gimnazije iz Zagreba. 

Josip Košutić - predsjednik tehničke komisije za futsal

ZAGREB (16.05.2016.) - Hrvatska je dobila svog prvog predsjednika u novoosnovanoj Tehničkoj komisiji za futsal Međunarodne federacije školskog sporta (ISF).

Na Generalnoj skupštini ISF-a održanoj od 11. do 14. svibnja u Marmarisu u Turskoj na tu funkciju izabran je Josip Košutić, stručni suradnik Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS). To je prvi puta u povijesti da Hrvatska ima predsjednika komisije u bilo kojem sportu još od osnutka ISF-a 1972. godine. Košutić je većinom glasova izabran među kandidatima iz Austrije, Brazila i Irana.

Svjetsko školsko kros prvenstvo

Od 21. do 26. travnja u Budimpešti (Mađarska) održati će se Svjetsko školsko kros prvenstvo. Hrvatska će nastupit sa 3 ekipe: ekipa djevojaka te 2 selekcijske ekipe; mladići i djevojke.

Na Svjetskom školskom kros prvenstvu Hrvatsku će predstavljati ekipa djevojaka iz III. Gimnazije Zagreb, te selekcijeks ekipe djevojaka i mladića.

III. Gimnazija Zagreb (djevojke):

Subscribe to međunarodne