Skip to main content

Iskaznice - često postavljana pitanja

 

ISKAZNICA

 

HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA

-najčešće postavljena pitanja-

 

ZAHTJEV ZA KORIŠTENIM OIBOM VEĆ POSTOJI

Zahtjev pod tim oibom je već predan i registriran u bazi podataka ili je već napravljena iskaznica pod tim oibom te vam iz tog razloga sustav ne dozvoljava napraviti novi zahtjev. Ako želite provjeriti što je razlog zbog kojeg se za taj oib ne može predati zahtjev pošaljite kratak upit s oibom na email [email protected] i odgovorit će vam se u najkraćem mogućem roku. Moguće je da eIskaznica još vrijedi a učenik je iz osnovne preselio u srednju školu. Tada na email [email protected]  kratak zahtjeva za brisanje eIskaznice.

ŠTO DA RADIM KAD PROGRAM NE ŽELI UČITATI FOTOGRAFIJU?

To je najosjetljiviji dio cijelog postupka predavanja zahtjeva. Fotografija je ili prevelika ili premala te je potrebno dovesti na potrebnu veličinu. Ona mora biti VEĆA od 300 * 374 px. Fotografiju preporučujemo napraviti tako da mobitelom ili digitalnim fotoaparatom fotografirate učenika ispred bijelog zida da se vide glava i ramena i prebacite je na željeno mjesto na računalo. Ako vam sustav i dalje ne upload fotografije uredite fotografiju tako da zadovoljava uvjete.

 

PRIMJER OBRADE FOTOGRAFIJE U PROGRAMU PAINT

 

 

 

NISAM DOBIO ZAHTJEV U PDF U NA EMAIL, ŠTO ĆU SAD?

Ako je zahtjev ispravno popunjen i poslan na vaš email bi trebao najkasnije slijedeći radni dan stići zahtjev u PDF-u. UKOLIKO GA NE DOBIJETE SLIJEDEĆI RADNI DAN ODMAH SE JAVITE NA [email protected]    ili na tel :  01 6126 147 GUMB NASTAVAK JE „ZALEĐEN“ Provjerite da niste zaboravili unijeti neki od traženih podataka i je li vam oib ispravan (mora imati 11 znamenki).

 

NIJE MI SE POKAZALO MJESTO ZA UPIS EMAIL-a, TREBAL LI BITI ZABRINUT/A?

Ni najmanje. Nakon učitavanja slike i potvrđivanja podataka u prikazanom prozoru trebate doći do drugog dijela aplikacije gdje se prikaže učitana slika. Povlačenjem miša preko lica učenika obilježite dio koji će biti na iskaznici, dok se ne pojavi zelena kvačica sa strane, i onda upisujete i potvrđujete email.

 

 

MOŽE LI SE UPOTRIJEBITI FOTOGRAFIJA S PUTOVNICE ILI OSOBNE ISKAZNICE?

Može, ako je fotografija čista, bez ikakvih pečata preko, ispravno skeniran samo bitni dio (glava i ramena učenika) i prebačena na računalo.

 

ŠTO KAD IZGUBIM ISKAZNICU HŠSS-a ?

Ako ste imali plastičnu iskaznicu i izgubili je, vama je već sada spremna elektronička iskaznice u PDF-u. eIskaznica se nalaci na profilu osobe koje je zatražila izdavanje iskaznice . Prijave na profil je sljedeća. U adresnu traku upišite https://iskaznice.skolski.sport.hr kao korisničko ime upišite e-mail koji ste ostavili pri predaji zahtjeva i lozinku koji ste tada dobili. Ako ste zaboravili lozinku kliknite na link Zaboravili ste lozinku?. Nakon prijeve imati ćete omogućeno preuzimanje PDF-a vaše iskaznice.

 

ŠTO KAD UČENIK PROMIJENI ŠKOLU ?

Ako učenik mijenja školu iskaznica koju je imao prestaje vrijediti. Mora se napraviti nova. Pošaljite mail na [email protected] s kratkim zahtjevom za brisanje nevažeće iskaznice, pa nakon potvrde popunite novi zahtjev.

 

UČENIK IMA ISKAZNICU A PONAVLJA RAZRED?

eIskaznicu vrijedi 4 godine. Kada istekne radi se novi zahtjev. Na e-mail [email protected] pošaljite broj zahtjeva koji je potrebno brisati.

 

ŠTO AKO JE U ZAHTJEVU UNESEN POGREŠAN PODATAK?

Podatak koji je unešen u zahtjev može se mijenjati sve dok zahtjev i slike nisu potvrđeni od strane HŠSS-a. Nakon toga, zahtjev je potrebno brisati i zatražito novi. Na e-mail [email protected] pošaljite broj zahtjeva koji je potrebno brisati.

Za sve ostale informacije vezane uz izdavanje iskaznica obratite se na tel : 01 6126 147 ili na email: [email protected]

 

NATRAG NA DOKUMENTE