Skip to main content

Hrvatska delegacija stigla u Normandiju. Očekuje nas 7 dana natjecanja.

ISF Gimnazijada najveća je međunarodna sportsko-edukativna manifestacija za učenike u dobi od 16-18 godina. Ove se godine održava 19. izdanje u devet gradova širom francuske pokrajine Normandije od 14. do 22. svibnja 2022.

Jučer smo otpratili 32 člana hrvatske delegacije na čelu s našim predsjednikom Nikolom Perkovićem i Voditeljem međunarodne suradnje Tomislavom Paripovićem; hrvati će se natjecati u različitim sportovima te sudjelovati u aktivnostima poput susreta nacija, kulturih noći i izleta u divnoj Normandiji.

Učenici II. gimnazije Varaždin natjecat će se u sportskoj gimnastici, atletici, ritmičkoj gimnastici, hrvanju i stolnom tenisu te plivanju, učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica u atletici, učenica Prve ekonomske škole Zagreb u ritmičkoj gimnastici, učenici III. Gimnazije Osijek u odbojci na pijesku, učenici Gimnazije Matija Mesić Slavonski Brod u košarci 3x3.

A imamo i sudce! Bruno Holjevac i Milenko Korica predstavljaju Hrvatsku na ovom natjecanju. Ovogodišnje izdanje Gimnazijade obuhvaća 20 sportova, od čega 3 parasporta, u kojima će se natjecati učenici i učenice rođeni 2004., 2005. i 2006. godine. Na službenoj web stranici događaja možete pronaći sve informacije o događaju – KLIKNITE OVDJE.

Delegacija je otputovala u petak, a u subotu su državni predstavnici osnovnih i srednjih škola u atletici na svom prvenstvu snimili poruku za naše natjecatelje – From Croatia to Croatia.

Svim našim predstavnicima želimo puno sreće, divnih iskustava i novih međunarodnih prijateljstava, a od njih očekujemo i mnogo fotografija te javljanja rezultata, stoga pratite naše društvene mreže za najnovije informacije o našoj hrvatskoj delegaciji!

INSTAGRAM, FACEBOOK

Datum početka
14/06/2022
Datum završetka
13/08/2022